×
{{ count }}
På nätet sedan 1996
Färg:
Pris: Nollställ
Märke: Nollställ
Sortera på:
Filtrera produkter

T-shirts

Historien om t-shirts kan göras lång, men jag tänkte ändå berätta lite historik här. Namnet T-shirt kommer ifrån att tröjan liknar väldigt mycket bokstaven T. Förutom det engelska orden t-shirt och tees kallas den för t-skjorta eller t-tröja på svenska.
Materialet i en t-shirt är oftast bomull, men i en del fall har polyester blandats i.
Det finns delade meningar om när den blev ett etablerat plagg, men den amerikanska armén anses vara den som införde t-shirten som klädesplagg under andra värdskriget.

T-shirts med tryck

1959 fanns en t-shirt med tryck med i filmen ”Breathless” och gjorde stor succé. Trycket var reklam för tidningen Herald Tribune, och det var stort över hela framsidan. Det vart ”inne” att ha den typen av t-shirts, men det var först på 60-talet det blev mer populärt att använda t-shirt som en levande reklamtavla. Man började förstå den enorma potential att ge bort t-shirts med tryck gratis har.
Allt fler och fler började förstå idén med att trycka sitt budskap på t-shirts. I slutet 60-talet, början 70-talet förstod rockband att man kunde trycka upp t-shirts med sitt bandnamn och gärna också lägga till ett häftigt motiv och sälja dessa i samband med konserter. Sportbranchen följde efter och ville gärna göra reklam för sina olika företag.
80- och 90-talet ökade populäriteten med stora märken som Nike, Adidas m.fl. som trycker upp t-shirts och säljer, men även andra kläder med tryck, som långärmat, huvtröjor osv.
Sedan dess har efterfrågan på t-shirts med tryck bara ökat, alla företag, organisationer och föreningar vill ha en egen t-shirt. Vid evenemang, events, är det självklart att man trycker upp en t-shirt, och ofta säljer man dem med god förtjänst.
Numera ingår t-shirts med tryck i den större gruppen som kallas Profilkläder, där många olika klädesplagg ingår, och även mössor och kepsar med tryck.

Hur trycks t-shirts?

Det traditionella sättet har varit screentryck, kallas även silkscreen och är en urgammal Kinesisk teknik. Man använder en ram som ett nät spänns upp på. Förr var det gjort i silke, därav namnet silkscreen, men numera är det ofta gjort i polyester. Man gör en schablon genom att på ett schablonmaterial skära ut motivet och sedan fästa detta på ramen, eller belägga ramen med en beläggningvätska som torkar, och man sedan belyser med UV-ljus genom en film av motivet som man tidigare framställt.
Man gör en schablon för varje färg. Därför blir små tryckserier med många färger oftast olönsamma att göra.
En ny tryckteknik som kommer är Digitaltryck (DTG), där man i princip använder en större variant av den bläckstråleskrivare som du kanske har hemma. Man ”skriver” i fullfärg på t-shirten.
Även om man kan på detta sätt göra komplicerade motiv i fullfärg, och från en stycken, brottas man fortfarande med problem att dessa tryck ska klara tvätt bra. Likaså är tekniken relativt dyr nu. Men tekniken går framåt så man får anta att inom sinom tid kommer denna teknik ta över från det traditionella screentrycket.

Vad ska man välja för t-shirt?

Både en smakfråga, vad den ska användas till, och hur stor budget du har. Vi erbjuder t-shirts i många olika modeller. Men vårt första generella råd är att satsa på kvalité, det lönar sig alltid. T-shirten kommer att användas längre och ditt tryck kommer att exponeras mer.
En t-shirt vi ofta rekommenderar, och som dessutom är billig, är Classic Fit t-shirt (herrmodell) som också finns i många färger, och storlekar upp till XXXXXL . Finns också i dammodell Classic Fit t-shirt här. 100% bomull naturligtvis och med en vikt på hela 185gr/m2!
Classic Fit är en t-shirt som det känns bra att ha på sig, och bra att ge bort. Då naturligtvis med ett snyggt tryck på!
Funktions t-shirts är ofta efterffrågade, T-shirts EKO  och Funktionslinnen finns här. Vill du ha Långärmade t-shirt med tryck har vi en egen kategori för dessa. Och Linnen med tryck finner du här.
Men vi har många fler modeller, också med andra mer tighta skärningar. Se igenom hela vårt sortiment av t-shirts, du kommer säkert att finna din favorit.

Vilka storlekar ska jag välja för min t-shirt?

Vår rekommendation är att väga över på de större storlekarna, då man ofta vill ha t-shirten lite mer ledig. Och att ta extra t-shirts i alla storlekar så att den som ska ha den kan välja storlek på t-shirten.

Hur beställer jag t-shirts med tryck hos er?

Du går in i vår webshop, väljer modell, antal och antal tryckfärger. Lägger i kundvagnen, och anger storlekar i kassan. Bifoga tryckfil om du har, annars kan vi hjälpa dig med det.
Du kommer att få ett orderkännade och korrektur för godkännade. Först därefter startar vi trycka dina t-shirts.

Är det något mer man ska tänka på när man beställer t-shirts med tryck?

Ja, en sak många tyvärr glömmer: Beställ några extra t-shirts med ditt tryck som du kan ha på lager. Dels om fler vill ha dem, eller om olyckan skulle vara framme och någon t-shirt skulle gå sönder eller få en fläck. Att i efterhand trycka upp bara ett fåtal t-shirts, kanske med många färger i trycket, kostar mer per styck än när du beställer ett större antal.

Beställ online dina t-shirt med tryck från ReklamButiken! Det kommer att bli ett bra köp!

Vi använder cookies för förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen. Läs mer i vår Integritetspolicy

Mina favoriter

{{ fav.name }} från {{ fav.fromPrice }} kr/st