Profilprodukter och Reklamartiklar Reklampennor

Reklampennor

Reklampennor, pennor med tryck är den absolut bästa och vanligaste reklamprodukten du kan skaffa för att snabbt nå ut med ditt budskap och din logo.

Hos oss finner du ett stort  utbud av olika pennor. Allt från billiga kampanjpennor till Ballograf Epoca och andra lyxpennor (exklusiva pennor ) .
Alla pennor trycks med mycket hållbar screentryck eller gravyr. 

Vill du ha extra stort tryckutrymme, rekommenderas banderollpennor, där du även kan ha tryck på pappersbanderollen. 

Erga 360° Kommunikation: Budskap som syns och känns
NYHET! Erga 360° Kommunikation: Budskap som syns och känns! Kontakta oss här för mer info, eller ring 026-4957700 eller Chatta.

Reklampennor i företagets tjänst

Det finns flera situationer där reklampennor passar särskilt bra in. Till exempel att ge bort en penna med tryck till sina kunder kan kännas enkelt men flera undersökningar visar att reklampennor har ett större marknadsvärde än vad många tror. I rätt situation kan en reklampenna hjälpa ett företag att hitta helt nya affärer eller stärka sitt varumärke och kundrelationer på ett väldigt effektivt och prisvärt sätt jämfört med vad andra typer av marknadsföring ger.

ge bort en reklampenna
På bilden: Miljövänliga Vegetal Pen

Reklambutiken har snart 30 års erfarenhet av reklampennor och hur de bör användas för att man ska få ut det mesta av sin marknadsföringsbudget. Vi vet t.ex. att reklampennor ofta köps in helt på slentrian främst baserat på utseende och pris och att resonemang som ”att vi behöver en billig penna att dela ut på en mässa” . Detta kan många gånger stjälpa ett företags avsikter snarare än att hjälpa det. Denna nedan text syftar till att inspirera dig som marknadsförare att tänka ett steg längre och öka medvetenheten om reklampennans värde i olika situationer.

Reklampennor i mötet med andra människor

I alla situationer där det sker en kontakt mellan människor borde det vara självklart att ge bort en reklampenna. Vi vet att en gåva kan förstärka upplevelsen av ett möte och skapa positiva känslor hos mottagaren. I undersökningen ”The Power of Produktmedia” från 2015 konstateras att produktmedia, såsom pennor med tryck, är mycket uppskattat att få. Nästan hälften uppger att de gladeligen tar emot profilprodukter och dessutom väljer att behålla dem under en längre tid. En tredjedel uppger också att de blir positivt inställda till varumärken som använder sig av reklamprodukter. En siffra som ytterst få reklammedia kan mäta sig med. Undersökningen visar också att det viktigaste inte är kostnaden för den produkt som man får som många kanske tror. Viktigare anses istället vara produktens kvalitet och design, men framförallt att den är användbar och fyller en viss funktion för mottagaren.

Penna Raja Chrome med blänkande folietryck för lyxigare känsla!
På bilderna: Penna Raja Chrome med blänkande folietryck för lyxigare känsla! 

Reklampennor är mycket uppskattat att få!

En väldesignad penna av god kvalitet med ett specifikt uttänkt syfte för användning kan alltså bli en mycket uppskattad gåva som kommer att leva kvar länge hos sin mottagare och påminna om det budskap den förmedlar. Ta säljmötet som ett exempel. Beroende på hur mötet genomförs kan givandet av en penna med tryck fungera som ett sätt att bryta isen och få igång ett bra samtal. Genom att välja en penna som symboliserar ditt varumärke, kanske har någon särskild design eller funktion, kan man förmedla rätt känsla till kunden samtidigt som man lättar upp stämningen genom att direkt visa sig givmild. En penna kan också vara något som man ger bort i slutet av ett möte tillsammans med informationsblad, mappar eller annan information som kan vara bra att lämna efter sig. Givetvis ska pennan ha god kvalitet och vara försedd med ditt varumärke för att senare kunna påminna kunden om dig och ditt erbjudande.

Använd pennan för att bryta isen och få igång ett bra samtal

Ett tips är också att utnyttja reklampennans fulla kapacitet genom att förmedla något mer än bara ditt varumärke. Varför inte ge bort en penna med namn och kontaktuppgifter på istället för ett visitkort? Något som säkert alla kan hålla med om är mycket roligare än en papperslapp i en plastficka och som garanterat lämnar ett större avtryck!

Så blir en penna köputlösande faktor 

Pennor är normalt väldigt effektiva när man vill bygga varumärken och stärka relationer men de kan faktiskt också vara köputlösande. För att få en köputlösande effekt måste varumärket eller budskapet vara väldigt viktigt för mottagaren. Erbjudandet behöver inte vara rationellt utan kan lika gärna vara emotionellt, däremot måste det placeras i ett relevant sammanhang och tydligt innehålla en lösning på ett specifikt problem.

Metallpenna Hemingway med Semigel-bläck för riktigt skön skrivkänsla!
På bilden: Metallpenna Hemingway med Semigel-bläck för riktigt skön skrivkänsla!

Det gäller att hamna hos rätt person, på rätt plats, vid rätt tillfälle!

En reklampenna är oftast inte direkt köputlösande men kan definitivt vara det på sikt. Dock krävs kreativitet och att man tänker ett steg längre. Det gäller att se till att pennan hamnar hos rätt person, på rätt plats och vid rätt tillfälle. Det är därför viktigt se ut sin målgrupp noga och ta reda på i vilka situationer pennan skulle kunna vara köputlösande, något som givetvis skiljer sig åt för varje enskilt varumärke och budskap. Vi kan ta en optiker som exempel. En anledning till att man köper nya glasögon är givetvis när man upptäcker att man har fått sämre syn. Ett rimligt antagande kan ju vara att detta ofta upptäcks i samband med att man läser och skriver någonting. I dessa situationer utgör en penna ett naturligt inslag. Tänkt dig då själv om denna penna skulle vara försedd med en optikers logo och kontaktuppgifter. Det är inte svårt att räkna ut vem man skulle vända sig till för att köpa nya glasögon.

Förutse reklampennans effekt

Kanske låter det aningen långsökt, men att förutse och skapa en sådan här tänkbar situation där pennan blir köputlösande är faktiskt inte så svårt som man kanske kan tro. De flesta marknadsförare känner sin målgrupp väl. En optiker vet i regel ungefär vid vilken ålder synen börjar bli sämre eller hur ofta man brukar behöva byta styrka på sina glasögon. Faktum är att det skulle vara ganska lätt att selektera ut en målgrupp som med stor sannolikhet kan vara i behov av att köpa nya glasögon eller glasögon för första gången. Att se över sitt kundregister och komplettera med adresser till lämpliga personer i företagets närområde är inte heller någon avancerad process. Om man sedan gör ett utskick och väljer en penna som är extra skön att skriva kommer den med säkerhet både uppskattas och användas.

Pennor för att förstärka en upplevelse

Hur kan en penna förstärka en upplevelse? Ja, ta t.ex. alla sammanhang där vi förväntas skriva eller anteckna. Avsaknaden av en penna i dessa lägen skulle definitivt försämra upplevelsen och skapa negativa känslor medan en snygg, funktionell penna skulle bidra till en positiv känsla av tillfredsställelse. Det är inget nytt att vi lever i upplevelsernas tid men med den konstanta ström av digital reklam som vi utsätts för varje dag vågar vi påstå att den personliga upplevelsen är viktigare nu än någonsin. 1999 gav författarna Joseph Pine och James Gilmore ut sin numer klassiska bok ”Experience Economy”. Den beskriver hur viktigt det är att förmedla upplevelser för att skapa minnesvärda och positiva intryck, vilket i förlängningen leder till att kunder öppnar både sina hjärtan och plånböcker.

Reklampenna Carolina med stor tryckyta på klipps och pennkropp! 
På bilden: Reklampenna Carolina med stor tryckyta på klips och pennkropp!

Pennans funktionalitet och kvalitet är viktiga för att få en positiv effekt

Alla företag kan erbjuda upplevelser genom att göra sin tjänst, produkt och interaktion med andra människor positivt laddad och mer minnesvärd. Detta går givetvis att göra på olika sätt och inte minst fungerar det utmärkt med hjälp av gåvor i form av till exempel reklampennor. Att det ligger en penna ovan på skrivblocket på konferensen eller utbildningen är i regel en självklarhet. Tyvärr är det relativt vanligt att den penna som ligger där är ganska billig och tråkig, något som leder till negativa associationer när pennan strax efter konferensen går sönder eller slutar fungera. För att få den positiva effekt man är ute efter är det viktigt att tänka på pennans funktionalitet och kvalitet men även sinnesintrycken spelar roll för upplevelsen. Hur pennan ser ut i färg och form, hur den känns i handen och hur den luktar.

Pennan förlänger minnet av upplevelsen kring ditt varumärke

Genom att lämna en penna efter dig kan du förlänga minnet av kundens upplevelse av dig och ditt varumärke. En märkespenna (där varumärket redan förmedlar en upplevelse) kan t.ex. skapa en kvardröjande exklusiv känsla. Eller om du tar fram en egendesignad penna i begränsad upplaga. Självklart kommer känslan av att få något unikt då förstärka kundens upplevelse av ert möte. Sen behöver man inte designa helt egna produkter för att vara unik eller sticka ut, det gäller bara att vara lite kreativ. Ta en vinprovning som exempel. Ett event som vinprovning är ju en upplevelse i sig som mycket väl kan förstärkas genom användandet av reklampennor. Vid en vinprovning är en penna ett naturligt inslag vid bordet för att kunna ta anteckningar om de olika viner man provar. Men pennan kan också vara så mycket mer än bara en penna i detta sammanhang. Den skulle samtidigt kunna fungera som en namnbricka eller ett bordsplaceringskort, något som absolut skulle sticka ut och kännas både roligt och nytänkande. Till vissa pennor finns även avtagbara tillbehör, så kallade Add Ons, som kan fästas på klipset. På den här typen av event skulle en sådan kunna användas som drinkbiljett eller bära på ett speciellt erbjudande. Egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränsen för vilken typ av upplevelse en penna förmedla.

Flow Rubber i modern design med gummerad kropp för behagligt grepp
På bilden: Flow Rubber reklampenna i modern design med gummerad kropp för behagligt grepp

Pennor för att bygga varumärke

När det handlar om att stärka och bygga positiva känslor för varumärken så är fysisk reklam väldigt viktigt. Det som händer när du får en fysisk produkt, såsom t.ex. en penna i din hand är att det skickas impulser till din hjärna som levererar en känsla som du reagerar på, oftast med välbehag, tacksamhet och glädje. Under hösten 2016 genomfördes “Behind the Mind”, en stor nordisk studie i neuromarketing för att ta reda på hur reklam i olika kanaler påverkar hjärnan. Resultatet visar tydligt att fysisk kommunikation ger ett starkare emotionellt engagemang än motsvarande reklam i digitala medier. Fysisk reklam bidrar även till lägre kognitiv stress och bättre uppmärksamhet för produkt/tjänst, pris och erbjudande etc.

Fysisk reklam ger ett starkare emotionellt engagemang än digital

När du ska bygga varumärke har reklampennor ett högt värde. Om vi tittar på t.ex. mäklare så är de generellt sätt mycket bra på att jobba med fysisk kommunikation i form av både traditionella medier, som tidningsannonsering och postutskick, men även i form av produktmedia, bland annat pennor.

Stärk ditt varumärke genom att bokstavligen finnas till lätt till hands

På visningen är det vanligt att du får en penna tillsammans med prospektet. Pennan fyller i detta sammanhang en given funktion för den som vill skriva ner noteringar eller anmäla intresse för budgivning, vilket gör att den uppskattas och känns som ett naturligt inslag. När pennan sedan följer med hem får den ett annat syfte, nämligen att påminna om avsändaren och bygga varumärket i en personlig miljö och i situationer som man aldrig annars skulle tillåtas vara närvarande. En riktigt bra och snygg reklampenna har en lång livslängd och kan faktiskt komma att användas dagligen av den som har tagit emot den. Kortfattat stärks varumärkets position genom att bokstavligen finnas lätt till hands i vardagen.

Så kan en reklampenna öka din konvertering

CTA (Call to Actions) och konvertering är idag begrepp som är starkt förknippade med digital marknadsföring men det många kanske inte tänker på är att de uppmaningar som slutligen får någon att göra det vi vill lika gärna kan komma ifrån fysisk reklam. Faktum är att motivationen till konvertering dramatiskt ökar om call to action-kommunikationen presenteras i fysisk form först, t.ex. genom produktmedia eller reklampennor.

Reklampenna på tallrik

Fysisk reklam före digital för att maximera ditt utfall

I den världsunika neuromarketingstudien ”Behind the Mind” från 2016 lät man undersöka hur människor reagerade på såväl fysisksom digital reklam. Där konstaterades bland annat att fysisk reklam, såsom produktmedia, genererar bättre uppmärksamhet än digital reklam till både varumärke och CTA-element. Faktum är att CTA-elementen uppmärksammades av hela 30% fler när de exponerades i fysisk form. I digitala kanaler medför den kognitiva stressen att uppmärksamheten blir mer splittrad. Intressant att tillägga är dock att digital reklam som visades efter fysisk reklam fick ännu bättre resultat. För att maximera ditt utfall i digitala kanaler och öka din konvertering bör du alltså kommunicera med fysisk reklam först. Som fysisk reklam fungerar produktmedia och reklampennor utmärkt när man vill uppmana någon till handling. Dessa har nämligen en stark fördel i jämförelse med annan fysisk reklam eftersom de även uppfattas som gåvor. Att gåvor kan påverka mottagarna att agera i en bestämd riktning känner nog de flesta till. Därför är det också vanligt att företag använder sig av det i sin marknadsföring och försäljning. Inom psykologin pratar man ofta om reciprocitetsprincipen som går ut på att vi gärna vill återgälda det någon annan har gjort för oss för att slippa stå i tacksamhetsskuld. Det är alltså ingen slump att vi ofta får smakprover och testprodukter när vi går i affärer eller utlovas gratispremier i olika sammanhang då det bevisligen ökar sannolikheten för att mottagaren ska agera som vi vill.

Penna överlämnas
Skapa goda relationer med mervärde!

Självklara exempel där det kan vara lämpligt att ge bort en reklampenna är i alla sammanhang där man vill uppmuntra någon till att skriva. Det kan vara på konferensen, vid förslagslådan eller kassan i en butik men det kan lika gärna vara vid andra tillfällen. Säg att du önskar samla in information eller vill få personer i din målgrupp att anmäla sig till något. Genom att lägga med en reklampenna till dina utskick så adderar du inte bara värde för mottagaren - steget till att fylla i den där blanketten, anmälan, låneansökan eller vad det nu kan vara blir ju också uppenbart mindre om man direkt får en penna i sin hand. Följ sedan upp med en förenklad e-post- eller onlinekampanj för att samla in motsvarande uppgifter så kommer du inte bara bemötas med igenkänning och större uppmärksamhet, utan även med ett visst mått av tacksamhet - ett optimalt utgångsläge för att öka din konvertering!

Pennor för att få nöjdare kunder

Att nöjdare kunder leder till starkare relationer och fler affärer är det ingen säljare eller marknadsförare som tvivlar på. Ändå är det där det brister för många företag idag. Där alltför stort fokus läggs på att sälja in och marknadsföra själva produkten/tjänsten så att man helt enkelt glömmer bort eller inte hinner tänka på vad som händer efter det att ordern är lagd. Det finns olika sätt att jobba med kundvård. Med tydliga kundpolicys och effektiva CRM system kan man säkra sin uppföljning och ärendehantering, men till syvende och sist är det ändå vad kunden vill ha och förväntar sig som är det absolut viktigaste. För att få nöjdare kunder bör man alltså sträva efter positivare kundupplevelser och försöka överträffa kundens förväntningar vid varje tillfälle som ges. För dig som marknadsförare är det här ingen nyhet men visst kan det vara nog så utmanande att uppnå för det.

Överträffa kundens förväntan med en gåva i form av en snygg penna

Att använda sig av produktmedia är ett sätt att jobba för att överträffa kundens förväntan. Oftast förväntar man sig inte att få en present/ gåva i samband med ett möte eller ett köp, något fler och fler företag väljer att ta fasta på för att skapa mervärde. Det bästa är att det inte heller behöver vara stora eller dyra produkter som man ger bort för att kunden ska känna sig nöjd. Det viktigaste är att den är användbar för mottagaren. Att ge bort en penna med din företagsinformation kanske upplevs som en liten gest men kan alltså vara ett utmärkt sätt att jobba för att få nöjdare kunder. Ett exempel skulle kunna vara för bilhandlaren. Hur ofta har man inte en gammal penna i liggande i sin bil som inte fungerar när du väl ska använda den? Eller kanske en penna utan någonting att skriva på? Hur enkelt skulle det inte vara för bilhandlaren att lösa detta problem och samtidigt överträffa kundens förväntan genom På bilden: Metallpenna Hemingway med Semigel-bläck för riktigt skön skrivkäsla! att förse den sålda bilen med en snygg, välfungerande penna och litet block för handskfacket – gärna tillsammans med en personlig hälsning. Inte bara skulle det vara uppskattat och bekräfta en bra affär, pennan skulle också påminna om bilhandlaren som gav bort den varje gång den kom till användning. Ytterligare ett exempel då reklampennor kan bidra till nöjdare kunder är vid e-handel. Många shoppar online idag och kommunikationen blir alltmer digital. All information finns och alla frågor kan besvaras på nätet. Bekvämt, absolut men här är det viktigt att inte glömma bort de fysiska värdena som ofta skapar en mer lojal kundrelation. Ett enkelt sätt för att skapa en mer fysisk relation skulle då kunna vara att skicka en bra reklampenna med paketet och få mottagaren att känna sig nöjd med sitt köp.

Reklampenna Epoca P
På bilden: Reklampenna Epoca P

Så stärker pennor dina relationer i olika kundsegment

När man vill jobba för starkare relationer är det viktigt att dela upp sina kunder i olika kundsegment. Eftersom olika kunder har olika krav och förväntningar på ditt företag/varumärke gör en segmentering det lättare att tillfredsställa särskilda gruppers behov och önskemål. Det gör det också tydligare vilka kunder du ska lägga mindre tid och energi på och vilka du borde anstränga dig för lite extra. Profilprodukter och reklampennor är vanligt att ge bort just för att stärka relationer. Det ger en positiv upplevelse av varumärket och ett starkare emotionellt engagemang hos mottagaren. Något som däremot borde utnyttjas mer är att ge bort olika produkter för olika kundsegment. Tänk så här. Att få något ”helt gratis” brukar de flesta kunder uppskatta, men att få något som inte alla andra gör inte bara att man känner sig utvald – det skapar också en stark känsla av tillhörighet och lojalitet. Dessutom förväntar sig dina A-kunder säkert mer av dig än en vanlig B-kund, vilket gör det nödvändigt för dig att addera ett högre värde om du ska lyckas överträffa deras förväntningar.

För en säljare kan en exklusiv metallpenna likväl som en klocka eller ett par solglasögon fungera som accessoar och komplettera en outfit. Säg att denna personliga accessoar under ett säljmöte med en speciell kund plötsligt förvandlades till en gåva. Den skulle då addera ett mycket högt värde för den som blev utvald att ta över den och garanterat lämna ett bestående avtryck. Ett gäng snygga, färgglada reklampennor brukar också fungera utmärkt på mässor för att locka in potentiella kunder i montern. Men alla som kommer för att få gratispennor kanske inte är av lika stort intresse för ditt företag. Då kan ett knep för att direkt visa när man värdesätter någon lite extra vara att erbjuda dessa en annan, finare penna istället. Rätt fantastiskt egentligen att man på ett sådant enkelt och snabbt sätt kan förbättra förutsättningen för ett givande möte. Egentligen torde det falla sig rätt naturligt att jobba med produktmedia och reklampennor på olika sätt för olika kundsegment, precis som man gör i all annan marknadsföring. Kanske är det så att man ser produktmedia endast som presenter/gåvor och glömmer bort det fantastiska marknadsföringsvärde och effekter som de bevisligen har. Vår rekommendation är alltså att du ska behandla dina kunder olika även när det kommer till reklampennor. Använd dig av 2-3 olika pennmodeller som är anpassade efter de behov och förväntningar som finns inom varje segment. Det kan vara billigare och dyrare pennor eller pennor med olika färger och funktioner. Bara genom att beställa samma pennmodell i olika färger och låta kunden själv välja sin favoritfärg så har vi gett oss själva ett bättre utgångsläge.

Reklampenna E-venti Black
På bilden: Reklampenna E-venti Black

Sammanfattning

Reklampennor är ett prisvärt och effektivt produktmedia som är både varumärkesbyggande, relationsskapande och kan hjälpa till att skapa nya affärer för ditt företag. Undersökningar visar att pennor har ett mycket högre marknadsvärde än vad som tidigare varit känt - inte minst på grund av sina fysiska egenskaper och det faktum att vi människor uppskattar att ta emot gåvor. Det finns situationer och marknadsföringssyften där det passar särskilt bra att använda sig av reklampennor, såsom i arbetet för att få nöjdare kunder och förstärka kundernas upplevelser av mötet med dig eller ditt varumärke. Förhoppninsvis har denna artikel fått dig att se nya tänkbara användningsområden där reklampennor kan tillföra värde för såväl ditt företag som era kunder.

Vi använder cookies för förbättra din upplevelse på vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att stänga denna ruta eller surfa vidare på webbplatsen. Läs mer i vår Integritetspolicy